Granita, pyszny lodowy deser z Włoch, została wymyślona w słonecznej Sycylii. Ten orzeźwiający przysmak, początkowo przygotowywany z soku cytrynowego, wody i cukru, szybko zyskał uznanie na terenie całych Włoch. Dzisiaj granita jest ogromnie popularna na całym świecie, dając szeroki wachlarz smaków i idealne orzeźwienie w czasie upałów. Jeśli ktoś planuje zacząć sprzedawanie tego deseru, to musi przede wszystkim zacząć od kupna jakiegoś dobrego granitora.
Granitor to urządzenie, które miesza i mrozi składniki, tworząc charakterystyczną, krystaliczną konsystencję granity. Podczas wyboru granitora pasuje zwrócić swoją uwagę na kilka ważnych rzeczy. W pierwszej kolejności dużo znaczenia ma wielkość zbiorników, większe urządzenia umożliwią wykonanie większych ilości granity, co będzie ważne jak jest duży ruch. Kolejnym aspektem jest ilość zbiorników, im im będzie więcej, tym większe zróżnicowanie smaków zaoferować można swoim klientom.
Warto zwrócić również swoją uwagę na moc urządzenia, która ma wpływ na szybkość produkcji. System chłodzenia dobrze żeby był równomierny i wydajny, aby zapewnić odpowiednią konsystencję masy. Duże znaczenie też ma łatwość czyszczenia i konserwacji samego granitora, proste w obsłudze urządzenia zaoszczędzą czas i pomogą przy utrzymaniu higieny. Koniecznie trzeba też zamówić wszelkie potrzebne akcesoria, takie jak na przykład podgrzewacz do nachos. Dzięki nim przede wszystkim można będzie podawać deser klientom, ale też zadbać o atrakcyjną, ciekawą propozycję.
+Tekst Sponsorowany+